flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит голови суду до Королівства Нідерланди

21 березня 2024, 09:50

 Голова суду Богдан Петейчук з 13 по 15 березня 2024 року  за підтримки проєкту «Справедлива, прозора і відповідальна система кримінальної юстиції в Україні» Центру міжнародної правової співпраці (CILC) разом з представниками органів судової влади та судового самоврядування України   взяв участь у навчальному візиті до Королівства Нідерланди.

          Метою навчального візиту було ознайомлення  зі стандартами та механізмами забезпечення доброчесності й суддівської етики в Нідерландах, а також обмін суддівським досвідом.

          Під час навчального візиту представники судової влади України відвідали Верховний суд Нідерландів і поспілкувалися з Головою цього Суду Дінеке де Грот.

          Окрім цього, учасники української делегації ознайомилися з роботою Ради правосуддя Нідерландів і завітали до Апеляційного суду в м. Ден Бош та Начального центру суддів Нідерландів (Training and Study Centre for the Judiciary). Унікальність центру полягає в тому, що він слугує платформою для обміну знаннями та професійним досвідом не лише суддів, але й прокурорів та наукових діячів у сфері права, де використовуються інноваційні методи і функціонує спеціальне цифрове навчальне середовище. Важливим у контексті розгляду воєнних злочинів і злочинів проти людяності був і візит до Міжнародного кримінального суду.