flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування недостовірної інформації!!!

27 грудня 2023, 14:42
До уваги громадськості Золочівського району!
                                                                                 Спростування недостовірної інформації!!!
     Режисером-постановником телеканалу «Броди online» Serhiy Nikishyn на його особистій сторінці в соціальній мережі Facebook (сторінка Serhiy Nikishyn) 27 грудня 2023 року опубліковано допис такого змісту: « За моєю скаргою зняли голову Бродівського суду з посади.. Ще одна перемога».
Бродівський районний суд Львівської області доводить до відома громадськості, що суддя Бунда А.О., яка обіймала адміністративну посаду голови суду, 26.12.2023 була звільнена Вищою радою правосуддя за загальними обставинами (у зв’язку із поданням заяви про відставку), а не за результатами розгляду скарги на дії судді, як про це зазначено у дописі на сторінці Serhiy Nikishyn у соціальній мережі Facebook!
Бродівський районний суд Львівської області просить режисера-постановника телеканалу «Броди online» Serhiy Nikishyn спростувати неправдиву інформацію, такого змісту: «За моєю скаргою зняли голову Бродівського суду з посади.. Ще одна перемога», яка була поширена ним на його особистій сторінці у соціальній мережі Facebook (сторінка Serhiy Nikishyn) 27 грудня 2023 року.
Бродівський районний суд Львівської області закликає журналістську спільноту поширювати лише правдиву, перевірену інформацію та нагадує, що відповідно до професійних стандартів журналіста, якщо журналіст припустився помилки в тексті, він зобов’язаний спростувати неправдиву інформацію відразу, як про це стало відомо.
Пропагандисти не спростовують оманливу інформацію і не вибачаються, а журналісти і ЗМІ, які турбуються за власну репутацію, — зобов’язані це робити.