flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спільна нарада

07 вересня 2023, 15:25

07.09.2023 Головою Бродівського районного суду Львівської області Богданом Петейчуком було проведено спільну нараду із начальником ВП №1  Золочівського РВП ГУНП у Львівській області Павлом Лихачем, керівником Комунального некомерційного підприємства «БРОДІВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ» БРОДІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ Мирославом Тимусем  та лікарем - наркологом Сергієм Лиховід щодо якості складення протоколів про адміністративні правопорушення та оформлення матеріалів справ про адміністративні правопорушення за ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Нарада проводилась за участю поліцейських СРПП ВП №1  Золочівського РВП ГУНП, до повноважень яких відноситься складення протоколів про адміністративні правопорушення та оформлення матеріалів справ про адміністративні правопорушення за ст.130 КУпАП.

Під час наради було звернуто увагу на типові недоліки, помилки при оформленні оформлення матеріалів справи про адміністративне правопорушення за ст.130 КУпАП, а також при проведення медичних оглядів лікарями медичного закладу з метою виявлення стану сп’яніння. Наголошено на  необхідності дотримання вимог Закону  при складенні протоколів про адміністративне правопорушення за ст.130 КУпАП, а також дотримання процедури проведення медичних оглядів лікарями медичного закладу з метою виявлення стану сп’яніння.

З працівниками поліції та медичного закладу обговорено проблемні питання з приводу оформлення матеріалів щодо керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані сп’яніння.

Під час наради звернуто увагу та обговорено випадки, що стали підставами для закриття провадження у вказаних справах у зв’язку з недоліками проведених оглядів на стан сп’яніння.

Нарада проводилася у форматі доповіді голови суду щодо статистичних даних за 2022 рік і 8 місяців 2023 року, та щодо типових недоліків при  оформленні матеріалів справ про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП, після чого усі учасники наради  мали можливість поставити одне одному запитання.